Uw avontuur...

Begint met de keuze voor een route. U checkt in bij "de Weijsberg", waar u hartelijk ontvangen wordt en verdere informatie ontvangt. U maakt kennis met de stoere comfortabele vlet, die de volgende dagen tot uw beschikking staat. Natuurlijk niet voordat u een gedegen vaarinstructie hebt gekregen.
 
 
Er zijn gedetailleerde routekaarten beschikbaar. Iedere route heeft z'n eigen charme. Welke tocht u ook kiest: de ingrediënten zijn telkens bijzonder. Mooie historische waterdorpjes, pittoreske stadjes en bijzondere musea. Per boot worden schitterende natuurgebieden bereikbaar. Gebieden die gevormd zijn door water, riet, weilanden en moerassen. Waar mensenhanden voor turfwinning zorgden en onvergetelijke landschappen van 'ribben' en waterpartijen met hun eigen specifieke flora en fauna ontstonden.

De 'Kop van Overijssel' is oorspronkelijk het domein van de binnenvisser, de rietsnijder en de boer; ambachten die nog springlevend zijn en die u tijdens uw trektocht van dichtbij leert kennen. De Aanlegplaatsen hebben zonder uitzondering iets speciaals te bieden. Beleef het landschap vanuit een nieuw perspectief....